The Little Hall slide image 1
The Little Hall slide image 2
The Little Hall slide image 3
The Little Hall slide image 4
The Little Hall slide image 5
The Little Hall slide image 6
The Little Hall slide image 7
The Little Hall slide image 8
The Little Hall slide image 9
The Little Hall slide image 10
The Little Hall slide image 11
The Little Hall slide image 12
The Little Hall slide image 13
The Little Hall slide image 14
The Little Hall slide image 15
The Little Hall slide image 16
The Little Hall slide image 17
The Little Hall slide image 18
The Little Hall slide image 19
The Little Hall slide image 20
The Little Hall slide image 21
The Little Hall slide image 22
The Little Hall slide image 23
The Little Hall slide image 24
The Little Hall slide image 25
THE LITTLE HALL
Previous Project image
Next Project image
Close Project image
Show Project text image
Close Project text image

THE LITTLE HALL

Grand Feast Hall On A Humble Budget

 

“ “And everyday we will eat like kings.’ The cheering that followed this speech went on for many minutes. “ Fantastic Mr Fox by Roald Dahl and Quentin Blake.

 

Alongside PMR Architecture, De Rosee Sa have designed a new dining space and after-school club for Prestwood Infant School in Great Missenden.

 

Taking influence from Roald Dahl (who lived in the area for 36 years) the design concept is inspired by the Grand Feast Hall from the children’s book, Fantastic Mr. Fox.

 

Six timber-framed gable houses creates a multi-use dining hall and after-school club space. A brightly coloured timber facade wraps around the two main elevations to link the new hall back into the school setting, as the roofline of the existing school is echoed in the shape of the new facade. New windows at different heights offer glimpses into the Hall from the playground, on the interior creating seating ledges and shelves for the children and their work.

 

The materials and detailing are cost-effective and simple: insulation is on the underside of the structural slab so its top surface can be polished as a floor; the walls are clad in oiled birch-faced plywood. Behind the timber facade is a corrugated polycarbonate rainscreen over an insulated timber frame.

 

The little hall has been awarded two Regional RIBA Awards;

RIBA SOUTH AWARD WINNER 2016
RIBA SOUTH SMALL PROJECT OF THE YEAR AWARD WINNER  2016 

click here to view the article.

 

The little hall has been selected as a Civic Trust Award Regional Finalist for 2017

THE LITTLE HALL

2015

 

The Little Hall slide mobile image 1
The Little Hall slide mobile image 2
The Little Hall slide mobile image 3
The Little Hall slide mobile image 4
The Little Hall slide mobile image 5
The Little Hall slide mobile image 6
The Little Hall slide mobile image 7
The Little Hall slide mobile image 8
The Little Hall slide mobile image 9
The Little Hall slide mobile image 10
The Little Hall slide mobile image 11
The Little Hall slide mobile image 12
The Little Hall slide mobile image 13
The Little Hall slide mobile image 14
The Little Hall slide mobile image 15
The Little Hall slide mobile image 16
The Little Hall slide mobile image 17
The Little Hall slide mobile image 18
The Little Hall slide mobile image 19
The Little Hall slide mobile image 20
The Little Hall slide mobile image 21
The Little Hall slide mobile image 22
The Little Hall slide mobile image 23
The Little Hall slide mobile image 24
The Little Hall slide mobile image 25
THE LITTLE HALL

2015

 

Grand Feast Hall On A Humble Budget

 

“ “And everyday we will eat like kings.’ The cheering that followed this speech went on for many minutes. “ Fantastic Mr Fox by Roald Dahl and Quentin Blake.

 

Alongside PMR Architecture, De Rosee Sa have designed a new dining space and after-school club for Prestwood Infant School in Great Missenden.

 

Taking influence from Roald Dahl (who lived in the area for 36 years) the design concept is inspired by the Grand Feast Hall from the children’s book, Fantastic Mr. Fox.

 

Six timber-framed gable houses creates a multi-use dining hall and after-school club space. A brightly coloured timber facade wraps around the two main elevations to link the new hall back into the school setting, as the roofline of the existing school is echoed in the shape of the new facade. New windows at different heights offer glimpses into the Hall from the playground, on the interior creating seating ledges and shelves for the children and their work.

 

The materials and detailing are cost-effective and simple: insulation is on the underside of the structural slab so its top surface can be polished as a floor; the walls are clad in oiled birch-faced plywood. Behind the timber facade is a corrugated polycarbonate rainscreen over an insulated timber frame.

 

The little hall has been awarded two Regional RIBA Awards;

RIBA SOUTH AWARD WINNER 2016
RIBA SOUTH SMALL PROJECT OF THE YEAR AWARD WINNER  2016 

click here to view the article.

 

The little hall has been selected as a Civic Trust Award Regional Finalist for 2017