Rowan Road slide image 1
Rowan Road slide image 2
Rowan Road slide image 3
ROWAN ROAD
Previous Project image
Next Project image
Close Project image
Show Project text image
Close Project text image

ROWAN ROAD

Melancholic elegance in a late Victorian townhouse
The property had been in the same ownership for over 30 years before our clients purchased it. DRS were engaged to update this period property and make it conducive to contemporary family life. Our clients were moving from a mid-19th Century white stucco townhouse of Notting Hill to a more modest late Victorian townhouse in Brook Green, albeit one of its more elegant streets. There was mild concern about its proportions.
Luckily, the property is deceptively tall: four levels on ground and above; one new level below ground with light wells at the front and back.
Retaining the existing stair and hallway, De Rosee Sa's proposal included putting the kitchen at the front of the house with a seat in the bay window to enjoy the eastern, morning light. A new contemporary garden extension at the rear houses the living room with views to the garden and the impressively tall trees beyond. One of the unique aspects of the house was the  absence of built development at the rear of the garden, resulting in a big view of the sky from the rear windows. The rear extension at ground floor level was purposefully glazed in a contemporary manner to celebrate this outlook.
The interiors are designed to be pared back, almost understated, but luxurious. We worked hard to create tall floor to ceiling heights and to accentuate the proportions internally though the joinery design. Materials chosen were solid oak parquet flooring, walnut panelling and a lime plaster finish to the internal walls.
ROWAN ROAD

2016

Rowan Road slide mobile image 1
Rowan Road slide mobile image 2
Rowan Road slide mobile image 3
ROWAN ROAD

2016

Melancholic elegance in a late Victorian townhouse
The property had been in the same ownership for over 30 years before our clients purchased it. DRS were engaged to update this period property and make it conducive to contemporary family life. Our clients were moving from a mid-19th Century white stucco townhouse of Notting Hill to a more modest late Victorian townhouse in Brook Green, albeit one of its more elegant streets. There was mild concern about its proportions.
Luckily, the property is deceptively tall: four levels on ground and above; one new level below ground with light wells at the front and back.
Retaining the existing stair and hallway, De Rosee Sa's proposal included putting the kitchen at the front of the house with a seat in the bay window to enjoy the eastern, morning light. A new contemporary garden extension at the rear houses the living room with views to the garden and the impressively tall trees beyond. One of the unique aspects of the house was the  absence of built development at the rear of the garden, resulting in a big view of the sky from the rear windows. The rear extension at ground floor level was purposefully glazed in a contemporary manner to celebrate this outlook.
The interiors are designed to be pared back, almost understated, but luxurious. We worked hard to create tall floor to ceiling heights and to accentuate the proportions internally though the joinery design. Materials chosen were solid oak parquet flooring, walnut panelling and a lime plaster finish to the internal walls.