Queensberry Mews West slide image 1
Queensberry Mews West slide image 2
Queensberry Mews West slide image 3
Queensberry Mews West slide image 4
Queensberry Mews West slide image 5
Queensberry Mews West slide image 6
Queensberry Mews West slide image 7
Queensberry Mews West slide image 8
Queensberry Mews West slide image 9
Queensberry Mews West slide image 10
Queensberry Mews West slide image 11
Queensberry Mews West slide image 12
Previous Project image
Next Project image
Close Project image
Show Project text image
Close Project text image

QUEENSBERRY MEWS WEST

“I want a very ordered image, but I want it to come about by chance” Francis Bacon
De Rosee Sa has converted a mews house to accommodate an artist’s young family. The property, situated on Queensberry Mews West, is located in the same mews where British artist, Francis Bacon, rented a studio in 1929.
 
The client is an international artist and wanted to adapt his working space to accommodate his young family of four. De Rosee Sa were engaged to transform a constricted mews house into a functional and bright family house.
 
The challenge was to create order from a fairly chaotic situation: the existing building was boxed in on three sides, leaving only one façade of windows at the front of the house to light the interior spaces. Using 3-D modelling to explore ideas, we inserted a new curved staircase under rooflights at the rear of the property to bring light down into the new basement level.
 
Solid timber parquet flooring is used throughout to ensure the space maintained an artist’s studio aesthetic, with glazed light-wells set into the ground floor to bring more light down into the playroom and studio located in the basement level.

QUEENSBERRY MEWS WEST

2015

“I want a very ordered image, but I want it to come about by chance” Francis Bacon
De Rosee Sa has converted a mews house to accommodate an artist’s young family. The property, situated on Queensberry Mews West, is located in the same mews where British artist, Francis Bacon, rented a studio in 1929.
 
The client is an international artist and wanted to adapt his working space to accommodate his young family of four. De Rosee Sa were engaged to transform a constricted mews house into a functional and bright family house.
 
The challenge was to create order from a fairly chaotic situation: the existing building was boxed in on three sides, leaving only one façade of windows at the front of the house to light the interior spaces. Using 3-D modelling to explore ideas, we inserted a new curved staircase under rooflights at the rear of the property to bring light down into the new basement level.
 
Solid timber parquet flooring is used throughout to ensure the space maintained an artist’s studio aesthetic, with glazed light-wells set into the ground floor to bring more light down into the playroom and studio located in the basement level.
Queensberry Mews West slide mobile image 1
Queensberry Mews West slide mobile image 2
Queensberry Mews West slide mobile image 3
Queensberry Mews West slide mobile image 4
Queensberry Mews West slide mobile image 5
Queensberry Mews West slide mobile image 6
Queensberry Mews West slide mobile image 7
Queensberry Mews West slide mobile image 8
Queensberry Mews West slide mobile image 9
Queensberry Mews West slide mobile image 10
Queensberry Mews West slide mobile image 11
Queensberry Mews West slide mobile image 12