Hale House slide image 1
Hale House slide image 2
Hale House slide image 3
Hale House slide image 4
Hale House slide image 5
Hale House slide image 6
Hale House slide image 7
Hale House slide image 8
Hale House slide image 9
Hale House slide image 10
Hale House slide image 11
Hale House slide image 12
Hale House slide image 13
Hale House slide image 14
HALE HOUSE
Previous Project image
Next Project image
Close Project image
Show Project text image
Close Project text image

HALE HOUSE

A lateral apartment with enviable proportions for a family
Hale House is an elegant mansion block located south of Hyde Park. The brief was to transform this 2,700 sq.ft. lateral apartment into a four-bedroom family home while retain the atmosphere of period elegance.
Our proposals stripped back the layers of surface materials stratified over time to reveal the original proportions, lift the ceilings back to their original height, and reinstate the flat's generous proportions. Some beautiful original features were uncovered including timber stud walls with brickwork infill, lath and plaster, and signs of a secret staircase.
Significant structural alterations were made to relocate the central hall that runs through the flat to improve symmetry between the living rooms and bedrooms. Openings to the 'public' rooms were made taller and more generous. Timber, stone and brass were used to complement the joinery design throughout the apartment. De Rosee Sa were also involved in the lighting scheme.
HALE HOUSE

2014

A lateral apartment with enviable proportions for a family
Hale House is an elegant mansion block located south of Hyde Park. The brief was to transform this 2,700 sq.ft. lateral apartment into a four-bedroom family home while retain the atmosphere of period elegance.
Our proposals stripped back the layers of surface materials stratified over time to reveal the original proportions, lift the ceilings back to their original height, and reinstate the flat's generous proportions. Some beautiful original features were uncovered including timber stud walls with brickwork infill, lath and plaster, and signs of a secret staircase.
Significant structural alterations were made to relocate the central hall that runs through the flat to improve symmetry between the living rooms and bedrooms. Openings to the 'public' rooms were made taller and more generous. Timber, stone and brass were used to complement the joinery design throughout the apartment. De Rosee Sa were also involved in the lighting scheme.
Hale House slide mobile image 1
Hale House slide mobile image 2
Hale House slide mobile image 3
Hale House slide mobile image 4
Hale House slide mobile image 5
Hale House slide mobile image 6
Hale House slide mobile image 7
Hale House slide mobile image 8
Hale House slide mobile image 9
Hale House slide mobile image 10
Hale House slide mobile image 11
Hale House slide mobile image 12
Hale House slide mobile image 13
Hale House slide mobile image 14