Brook Green Pavilion slide image 1
Brook Green Pavilion slide image 2
Brook Green Pavilion slide image 3
Brook Green Pavilion slide image 4
Brook Green Pavilion slide image 5
Brook Green Pavilion slide image 6
Brook Green Pavilion slide image 7
Brook Green Pavilion slide image 8
Brook Green Pavilion slide image 9
Brook Green Pavilion slide image 10
Brook Green Pavilion slide image 11
Brook Green Pavilion slide image 12
Brook Green Pavilion slide image 13
Previous Project image
Next Project image
Close Project image
Show Project text image
Close Project text image

BROOK GREEN PAVILION

A Modest Pavilion With Civic Aspirations 

 

The impact of this pavilion is more far-reaching than its modest dimensions suggest. Part of an ongoing programme to regenerate the Green, the pavilion provides an important public facility (two accessible WC’s and a store for the public tennis courts) but also introduces something new: a kiosk on the Green.

 

The design proposals have been developed over two years of public consultation and events. The responses from the community have been carefully considered and have informed the final scheme.

 

The material for the pavilion is inspired by the use of natural stone on the facades of  buildings facing the Green. The pavilion will be clad in a Jura Beige limestone and complimented by a standing seam zinc roof. The windows are concealed behind timber louvres and timber cladding is proposed to the recessed openings that form the doors and kiosk counter. Metal reveals to match the colour of the zinc roof are proposed to the recessed openings.

 

The design and materials promote a greater role for this pavilion in the community than its timber predecessor, aspiring for a civic quality that is reminiscent of the early Victorian days.

 

The Brook Green Pavilion is now featured on Archello and the Architect's Journal.

BROOK GREEN PAVILION

2016

A Modest Pavilion With Civic Aspirations 

 

The impact of this pavilion is more far-reaching than its modest dimensions suggest. Part of an ongoing programme to regenerate the Green, the pavilion provides an important public facility (two accessible WC’s and a store for the public tennis courts) but also introduces something new: a kiosk on the Green.

 

The design proposals have been developed over two years of public consultation and events. The responses from the community have been carefully considered and have informed the final scheme.

 

The material for the pavilion is inspired by the use of natural stone on the facades of  buildings facing the Green. The pavilion will be clad in a Jura Beige limestone and complimented by a standing seam zinc roof. The windows are concealed behind timber louvres and timber cladding is proposed to the recessed openings that form the doors and kiosk counter. Metal reveals to match the colour of the zinc roof are proposed to the recessed openings.

 

The design and materials promote a greater role for this pavilion in the community than its timber predecessor, aspiring for a civic quality that is reminiscent of the early Victorian days.

 

The Brook Green Pavilion is now featured on Archello and the Architect's Journal.

Brook Green Pavilion slide mobile image 1
Brook Green Pavilion slide mobile image 2
Brook Green Pavilion slide mobile image 3
Brook Green Pavilion slide mobile image 4
Brook Green Pavilion slide mobile image 5
Brook Green Pavilion slide mobile image 6
Brook Green Pavilion slide mobile image 7
Brook Green Pavilion slide mobile image 8
Brook Green Pavilion slide mobile image 9
Brook Green Pavilion slide mobile image 10
Brook Green Pavilion slide mobile image 11
Brook Green Pavilion slide mobile image 12
Brook Green Pavilion slide mobile image 13